JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Për vite të tëra në garazh, ja pse ky S-Class i vjetër kushton plotë 100 mijë euro
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 27/10/2019 12:53

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Dihet pak se makinat evropiane, veçanërisht klasike të viteve ’80, gëzojnë një status kulti në Japoni. Arsyeja më e rëndësishme për këtë fakt të rrallë, është ajo se transporti i një makine në Japoni ishte një punë shumë e ndërlikuar.

Përveç rregullave të rrepta të importit japonez, Mercedes S-Class i shitur në Tokio do të ishte një hit në çdo pjesë të planetit tonë. Sepse është S-Class më i gjatë, Seria W126 (1979-1991) dhe një ekzemplar special.

Të dhënat kryesore: makina, e prodhuar në vitin 1991, ka udhëtuar vetëm 478 kilometra! Tregtari klasik i Mercedesit me qendër në Tokio – All Time Stars – pretendon se makina ka qenë në garazh për 28 vjet.

Atsushi Osamura, drejtor i zyrës All Time Stars në Tokio, tha:

Modelet Mercedes të W126 dhe R107 (S-Class Coupe) janë të njohura në Japoni.Çmimi pritet të jetë rreth 100,000 euro”.