JOQ Albania
Home

Google dhe eksperimentet e tij të mirëqenies.
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 24/10/2019 15:08

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Pas prezantimit të mjeteve të tij të mirëqenies dixhitale për Android në konferencën e zhvilluesve të I / O të Google vitin e kaluar, kompania ka zgjeruar që atëherë funksionin për të përfshirë opsione të reja, si modaliteti Focus dhe kontrollet më të mira prindërore për familjet me fëmijë. Tani, Google po provon diçka të re. Kompania sot prezantoi një sërë aplikacionesh "eksperimentale" të krijuara për t'i ndihmuar përdoruesit të jenë më të vetëdijshëm për përdorimin e pajisjes së tyre dhe të zvogëlojnë kohën e tyre në ekran. Një eksperiment, Zhbllokimi i Orës, thjesht ju tregon se sa shpesh e zhbllokoni telefonin.

Një tjetër, We Flip, lejon një grup miqsh ose një familje të shkëputet nga teknologjia krejtësisht duke vendosur një ndërprerës të madh. Dhe nëse dikush i bën unlock telefonit të tij, seanca përfundon për të gjithë – pothuajse si të bësh një sport familjar konkurrues për kohën që kalon në ekran.

Desert Island dhe Morph, ndërkohë, kanë një qasje të përqendruar nga ulja në kohën e ekranit. E para kërkon që ju të shkoni një ditë me vetëm aplikacionet tuaja më thelbësore, ndërsa kjo e fundit ju ndihmon të qëndroni të përqendruar duke ju dhënë aplikacionet e duhura në kohën e duhur të ditës.

Kjo ide ishte e popullarizuar në vitet e kaluara me lëshuesit Android, si Cover, EverythingMe dhe Aviate, për shembull. Në ato raste, konfigurimet dhe widget-et e ekranit të shtëpive të ndryshme do të shfaqeshin bazuar në atë orë të ditës dhe çfarë po bënit. Sidoqoftë, ideja e telefonave inteligjentë që personalizoheshin me nevojat tona nuk u zbatua – mbase sepse këto përvoja të njëjta nuk mund të kalonin kurrë në iOS, ku kufizimet e Apple e limitonin sa mund të bëhej personalizimi.