JOQ Albania
Home

Problemi i diplomave të LinkedIn.
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 24/10/2019 14:48

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Nja dy vjet më parë, bashkëpunëtori dhe CEO i një kompanie për testimin e gjakut u mor publikisht në detyrë për të nënkuptuar në artikuj dhe profile profesionale se ai ka një doktoraturë kur në realitet, ai kishte lënë një grup prestigjioz të diplomave tre vjet pas regjistrimit, pa një diplomë.

Sidoqoftë, CEO nuk është i vetëm në vendosjen e konfuzionit me qëllim ose ndryshe. Me kalimin e viteve, ne kemi besuar gabimisht se një numër i themeluesve kanë marrë grada specifike kolegji bazuar në bio-n e tyre të LinkedIn, vetëm për të mësuar offline se ata janë regjistruar për një periudhë kohe në një program të veçantë që ata nuk e kanë përfunduar.

Ndodhi së fundmi me bashkëthemeluesin e një startupi, i cili mund të dyshohej se ka një diplomë master nga Harvard bazuar në profilin e tij të LinkedIn, por jo. Ne gjithashtu kemi keqkuptuar CEO të një kompanie robotike për të pasur një doktoraturë bazuar në LinkedIn e saj. Ishte faji ynë; ajo përmendi nën kredi se ajo kishte mbetur për të krijuar një kompani. Por kushdo që skanon faqen mund të ketë arritur në të njëjtin përfundim të gabuar. (Ne i'a treguam këtë ekipit të saj dhe përmendja e doktoratës ishte fshirë.)