JOQ Albania
Home

LabGenius mbledh 10 milion dollarë.
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 23/10/2019 16:54

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

LabGenius, një startup me qendër në Londër që aplikon AI dhe "automatizim robotik" për zbulimin e ilaçeve proteinike, ka mbledhur 10 milion dollarë në financimin e Serisë A.

Raundi drejtohet nga Lux Capital dhe Obvious Ventures,me pjesëmarrje nga Felicis Ventures, Inovia Capital, Air Street Capital dhe investitorë ekzistues. Po ashtu investues është themeluesi dhe CEO i Reursion Pharmaceuticals, Chris Gibson, si dhe Partneri i Përgjithshëm i Inovia Capital Patrick Pichette, i cili më parë ishte CFO i Google.

"LabGenius është një ndërmarrje e inxhinierisë së proteinave: ne kombinojmë inteligjencën artificiale (AI), automatizimin robotik dhe biologjinë sintetike për të evoluar terapinë e proteinave të gjeneratës së ardhshme," thotë themeluesi dhe CEO Dr. James Field. 

"Teza ime qendrore, gjëja që është me të vërtetë forca lëvizëse e ndërmarrjes, është bindja se ne po hyjmë në një epokë në të cilën njerëzit nuk do të jenë më agjentët e vetëm të inovacionit. Përkundrazi, njohuritë e reja, teknologjitë dhe produktet e sofistikuara të botës reale do të shpiken nga platforma robotike të zgjuara të quajtura motorët e llogaritjes empirike. Një motor i llogaritjes empirik, një sistem artificial i aftë të kërkojë një hapësirë zgjidhjeje në mënyrë rekursive dhe inteligjente. ”

Teknologjia e LabGenius quhet "EVA", te cilen Field e përshkruan si një "platformë robotike të drejtuar nga mësimi i makinës", i aftë të evoluojë proteina të reja. "Si një platformë e zgjuar robotike, EVA është e aftë të hartojë, udhëheqë dhe të mësojë në mënyrë kritike nga eksperimentet e veta," thotë ai.

Qëllimi: të zbuloni dhe zhvilloni terapi të reja proteinike që aktualisht janë të vështira për t’u gjetur vetëm tek njerëzit.