JOQ Albania
Home

EV Connect ngre 12 milion dollarë
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 23/10/2019 16:51

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

EV Connect, kompania me qendër në Los Angeles që shet softuer për të menaxhuar karikimin e automjeteve elektrike, ka mbledhur 12 milion dollarë në një raund të Serisë B të udhëhequr nga investitorët Mitsui & Co. dhe Ecosystem Integrity Fund. Kompania ka mbledhur 25 milion dollarë deri më tani. Platforma e bazuar në cloud e EV Connect ka një arkitekturë standarde të hapur që është krijuar për të qenë agnostik. Me fjalë të tjera, EV Connect synon t’i sigurojë një shumëllojshmërie të shitësve të pajisjeve një mënyrë për të monitoruar, menaxhuar dhe mirëmbajtur stacionet e karikimit.

Qëllimi përfundimtar është që industria të largohet nga një sistem i mbyllur dhe i fragmentuar drejt një sistemi më të hapur, sipas CEO dhe themeluesit të EV Connect, Jordan Ramer.EV Connect ka një qasje me dy nivele. Kompania siguron dhe administron 1.000 site për ngarkimin e automjeteve elektrike përmes rrjetit të saj EV Connect. EV Connect ka një aplikacion smartphone për t'u dhënë shoferëve të automjeteve elektrike qasje në kohë reale në statusin e stacionit të karikimit.

Ajo gjithashtu shet një platformë kompjuterike të bazuar në cloud që bizneset mund ta rregullojnë. Klientët përfshijnë Yahoo !, Marriott, Hilton, Western Digital, Autoriteti i Transportit Metropolitane në Los Angeles dhe Autoriteti i Energjisë së Nju Jorkut. Si pjesë e raundit, Mitsui dhe EV Connect kanë rënë dakord të zhvillojnë modele të reja biznesi rreth infrastrukturës së tarifave të EV. EV Connect planifikon të punojë me Mitsui në aplikacione të ndryshme të tarifimit EV për të ulur koston e tarifimit dhe për të maksimizuar përdorimin e tij.