JOQ Albania
Home

Lilium shfaq imazhe të reja të “taksisë ajrore”
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 22/10/2019 16:26

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Lilium, startupi me qendër në Mynih që zhvillon një shërbim "taksi ajrore", ka lëshuar videon e tij të fundit të fluturimit – këtë herë duke demonstruar një tranzicion të suksesshëm nga fluturimi vertikal në fluturim horizontale. Kompania gjithashtu po njofton përfundimin e objektit të saj të parë prodhues dhe planifikon për një fabrikë të dytë shumë më të madhe në përgatitje për një nisje komerciale të vitit 2025.

Në pamjet e fluturimit, Lilium Jet pesë-vendësh të gjithë-elektrike mund të shihet duke u ngritur dhe më pas kalimi në fluturim horizontale, ku funksionon përgjatë vijave shumë të ngjashme me aeroplanin konvencional. Duke e përshkruar këtë lloj tranzicioni si një nga "sfidat më të mëdha të hapësirës ajrore", Lilium pretendon se i jep Lilium Jet një avantazh në krahasim me disa konkurrentë të tjerë, me dy grupet e krahëve të tij që kontribuojnë në nivele shumë më të larta të efikasitetit sesa në aeroplanët e ngritur vetëm nga rotorët.

"Mundësuar nga 36 motorë elektrikë të tërë, aeroplani ka zero emisione operative dhe kërkon më pak se 10% të maksimumit të 2000 kuajfutëve gjatë fluturimit horizontal falë ngritësit të krijuar duke pasur dy grupe krahësh," shpjegon Lilium. Avioni i saj tani fluturon me shpejtësi që tejkalon 100 km / orë dhe ka pësuar manovra "gjithnjë e më komplekse". Ai thotë se është ende në rrugën e duhur për të arritur të përfundojë udhëtimet deri në 300 kilometra në një orë dhe me një tarifë të vetme.