JOQ Albania
Home

Elon Musk njofton tweeter për satelitët Starlink.
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 22/10/2019 16:04

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

 

Drejtori i Përgjithshëm i SpaceX, Elon Musk përdori një lidhje interneti të siguruar nga yjësia e kompanisë së tij Starlink të satelitëve, të martën në mëngjes. Musk përdori rrjetin në vend me satelitët Starlink tashmë në orbitë për të dërguar një tweet të thjeshtë, duke deklaruar  atë çka sapo kishte bërë.

Starlink është projekti ambicioz i SpaceX për të nisur dhe operuar rrjetin e vet të satelitëve, i cili më pas do të sigurojë lidhje në një nivel global, duke përfshirë zonat të cilat më parë nuk kishin qasje të besueshme në një lidhje interneti me shpejtësi të lartë.

Këtë muaj, SpaceX sinjalizoi qëllimin e tij për të futur në orbitë sa më shumë 30,000 satelitë Starlink, në krye të 12,000 planifikuar më parë. Kompania po bën përgatitjet që kërkon për të adresuar kërkesën shumë të fortë, thotë ajo, dhe kështu po shikon rrugën se sa duhet të rritet rrjeti i satelitëve të vegjël, për të shërbyer me siguri të gjithë klientët potencialë.