JOQ Albania
Home

Harley-Davidson rifillon prodhimin e LiveWir
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 19/10/2019 15:51

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Harley-Davidson ka rifilluar prodhimin dhe shpërndarjen e motoçikletës elektrike të saj LiveWire.Harley-Davidson ndaloi prodhimin dhe shpërndarjen e motorit të parë elektrik në fillim të kësaj jave pasi zbuloi atë që e përshkroi në atë kohë si një "gjendje jo standarde". Harley-Davidson nuk kujtoi asnjë prej motorëve LiveWire tashmë në rrugë, por ajo ndaloi prodhimin dhe dërgesat dhe filloi testime dhe analiza shtesë.

"Pas përfundimit të analizave rigoroze këtë javë, ne kemi rifilluar prodhimin dhe dorëzimet në LiveWire," tha Harley-Davidson në një koment të dërguar në TechCrunch. "Konsumatorët mund të vazhdojnë të hipin me motorin e tyre LiveWire dhe janë në gjendje të ngarkojnë motorin me të gjitha metodat. Kompania shtoi se ky incident tregon se masat e tij për sigurimin e cilësisë po funksionojnë ashtu siç janë projektuar.

Ndalesa e prodhimit vuri një pengesë në garën e parë të Harley-Davidson në elektrifikim vetëm disa javë pasi dorëzimet e LiveWire filluan të rriten. Motoçikleta elektrike 29,799 $, 105 kuaj-fuqi, e para e një linje të ardhshme të EVS nga motorët, biçikletat dhe skuterat që përfshin Harley-Davidson. LiveWire, i cili ka për qëllim të plotësojë, jo të zëvendësojë, motoçikletat premium të karburantit me djegie të brendshme Harley-Davidson, hyri në prodhim në vitin 2019. Dorëzimi për tregtarët filloi më 27 shtator.