JOQ Albania
Home

TIK TOK nxit arsimin në Indi
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 17/10/2019 16:33

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

TikTok i Kinës filloi sot një program arsimi në Indi pasi aplikacioni popullor me video të shkurtra duket se zgjeron ofertën e tij dhe për të ndihmuar autoritetin lokal në një nga tregjet më të mëdha të tij.

TkTok, pronë e Startup-it më të vlerësuar në botë “Bytedance”, tha se po punon me një numër krijues përmbajtjesh dhe firmash për të populluar platformën me video edukative. Këto klipe me madhësi të kafshimit përfshijnë një sërë temash nga shkenca në nivel shkolle dhe konceptet e matematikës deri te mësimi i gjuhëve të reja. Aplikacioni shoqëror gjithashtu përmban video që ofrojnë vetëdije shëndetësore dhe mendore, ndajnë këshilla për jetën dhe ofrojnë motivim.

Platforma sociale, e cila përdoret nga më shumë se 200 milion përdorues në Indi çdo muaj, tha se programi i saj arsimor ka për qëllim "demokratizimin e mësimit për komunitetin dixhital Indian në këtë platformë". Në muajt e fundit, më shumë se 10 milion video edukative janë krijuar dhe shpërndarë në TikTok, ku ato kanë mbledhur mbi 48 miliard shikime.