JOQ Albania
Home

Caption Live, tani në Pixel 4
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 16/10/2019 16:51

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Caption Live, sistemi automatik i captioning i Google i prezantuar për herë të parë në konferencën e tij të zhvilluesve I / O këtë maj, tani është zyrtarisht i disponueshëm, krahas nisjes së Pixel të ri 4. Por, ndryshe nga disa teknologji të tjera Titrat LIVE nuk do të kufizohen vetëm në smartphone të ri të Google. Pas debutimit fillestar në Pixel 4, teknologjia automatike e captioning do të dalë në Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a dhe Pixel 3a XL para fundit të vitit, thotë Google, dhe do të zgjerohet në vitin 2020.

 

Teknologjia do të kapë dhe automatikisht regjistrojë video dhe audio në pajisjen tuaj, përveç thirrjeve telefonike dhe videove. Ky caption bëhet në kohë reale dhe në pajisjen tuaj – jo në cloud. Kjo do të thotë se funksionon edhe nëse pajisja juaj ka mungesë të një sinjali celular ose qasje në Wi-Fi. Titujt gjithashtu mbeten private dhe nuk ikin nga telefoni.

 

Pas lëshimit të sotëm në Pixel 4 dhe pjesës tjetër të linjës moderne Pixel të telefonave inteligjentë këtë vit, ai do të fillojë të shfaqet në telefonat e tjerë të rinj Android. Google thotë se është duke punuar me prodhuesit e tjerë për të vënë në dispozicion teknologjinë për më shumë njerëz menjëherë vitin e ardhshëm.