JOQ Albania
Home

Startupi bioteknikës “Mogrify”,nxjerr terapinë e qelizave të reja.
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 15/10/2019 16:01

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

"Ajo që ne po përpiqemi të bëjmë me Mogrify është sistematizimi i këtij procesi ku mund të thuash këtu është qeliza ime burimore, këtu është qeliza ime e synuar, këtu janë ndryshimet midis rrjeteve ... dhe këtu janë pikat më të mundshme të ndërhyrjes që do të bëjme që të drejtojmë fatin e një qelize të rritur në një qelizë tjetër të rritur pa kaluar një fazë të qelizave burimore, ”thotë CEO dhe investitori Dr Darrin Disley.

Deri më tani ai thotë se janë konvertuar me sukses 15 qeliza nga 15 përpjekjet."Tani ne po i lëvizim me shpejtësi ato përmes programeve tona dhe programeve të partneritetit," shton ai.

Biznesi i Mogrify ka tre përbërës kryesorë: Zhvillimi i programit të brendshëm të terapive të qelizave (terapitë aktuale të qelizave që ajo po zhvillon përfshijnë përmirësimin e implantimit të kërcit të shtuar; trajtim jo-invaziv të dëmtimit të syrit; dhe për çrregullimet e gjakut). Po zhvillon gjithashtu një burim universal të qelizave për t'u përdorur në imunoterapinë – të veprojë si "ngrënës i sëmundjes", siç e thotë Disley.