JOQ Albania
Home

Google lançon çelësin e sigurisë Titan
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 15/10/2019 15:50

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Google ka zbuluar çelësin e tij të fundit të sigurisë Titan – dhe tani përshtaten me pajisjet USB-C. Celësi më i fundit Titan arrin vetëm disa javë pas rivalit të tij më të afërt të tregut Yubico – i cili gjithashtu prodhon çelësin e sigurisë Titan për Google – lëshoi çelësin e tij USB-C dhe Lightning të pajtueshëm.

Këto çelësa sigurie ofrojnë siguri gati të pathyeshme kundër një sërë kërcënimesh për llogaritë tuaja në internet, deri te sulmuesit e shtetit komb. Kur doni të hyni në një nga llogaritë tuaja, futni çelësin e pajisjes tuaj dhe kjo ju vërteton. Shumica e njerëzve nuk kanë nevojë për një çelës të sigurisë, por ato janë të disponueshëm për përdoruesit veçanërisht të rrezikut të lartë, si gazetarët, politikanët dhe aktivistët, të cilët shpesh janë në shënjestër të shteteve armiqësore të kombeve.

Nga të dhënat e Google, çelësat e sigurisë janë shumë më të fortë se opsionet e tjera, si një mesazh me tekst i dërguar në telefonin tënd.Shumë kompani, si Coinbase, Dropbox, Facebook, Twitter dhe Google, mbështesin përdorimin e çelësave të sigurisë. Por megjithëse lista e kompanive të mbështetura nuk është e gjerë, ajo vazhdon të rritet ndërsa rritet përdorimi i çelësave të sigurisë.Google tha se çelësi i saj më i ri do të jetë në dispozicion nga 15 tetori për 40 dollarë.