JOQ Albania
Home

Koncepti LQ i Toyotës do të bëhet shoku yt.
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 12/10/2019 12:15

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Toyota kembengul në parashikimin e saj se çelësi për ndërtimin e një makine imponuese të së ardhmes do të jetë krijimi i një lidhje të vërtetë midis makinës dhe shoferit (ose pasagjerit, në rast se jeni duke përdorur një mënyrë autonome). Koncepti i ri i prodhuesit të makinave LQ është një evolucion i automjetit Concept-i të cilin e zbuloi në CES në 2017, i plotë me ndihmësin e tij virtual në bord "Yui".

LQ trashëgon disa prej linjave te dizajnit  dhe temave të njëjta të projektimit si Koncepti, por duke punuar me R&D, Instituti i Kërkimeve Toyota, LQ fiton aftësi edhe më të përparuara autonome të drejtimit, dhe një Yui të azhurnuar që është më i përgjegjshëm ndaj shoferit në termat e të mësuarit dhe përshtatjes me sjelljen dhe preferencat e tyre.

Yui bashkëvepron me shoferin duke përdorur një ndërfaqe zanore, si dhe ndriçim, kontrollin e gjendjes së ajrit dhe madje edhe emetimin e aromave, në mënyrë që të zgjedh gjendjen e tyre, të forcojë lidhjen midis makinës dhe njeriut dhe madje të sigurojë gatishmërinë e tyre të vazhdueshme në rastet kur shoferi mund të ketë nevojë për të marrë përsipër karakteristikat autonome të drejtimit të LQ.