JOQ Albania
Home

Bill McDermott, CEO i SAP jep dorëheqjen
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 11/10/2019 14:41

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

SAP njoftoi sot se Bill McDermott, CEO i saj për nëntë vitet e fundit, po tërhiqet menjëherë. Kompania thotë se ai vendosi të mos rinovojë kontratën e tij. Anëtarët e Bordit Ekzekutiv të SAP-it, Jennifer Morgan dhe Christian Klein janë emëruar drejtorë të përgjithshëm.

McDermott, i cili filloi karrierën e tij të biznesit si pronar  në Amityville, Long Island tregon se Enterprise event, u bashkua me SAP në 2002 si kreu i SAP në Amerikën e Veriut. Ai u emërua bashkë-CEO në 2008 dhe CEO i vetëm i kompanisë në 2014, duke e bërë atë të parin Amerikan që mori këtë rol në gjigandin e ndërmarrjes gjermane. Nën drejtimin e tij, të ardhurat vjetore të SAP dhe çmimi i aksioneve vazhdoi të rritet. Ai do të mbetet me kompaninë në një rol këshillues për dy muajt e ardhshëm.

Eshtë e paqartë pse McDermott vendosi të tërhiqet në këtë pikë. "SAP nuk do të ishte ajo që është sot pa Bill McDermott," tha Plattner në njoftimin e sotëm. "Bill dha kontribute të paçmueshme për këtë kompani dhe ai ishte një nxitës kryesor i tranzicionit të SAP në cloud, i cili do të nxisë rritjen tonë për shumë vite që do të vijnë. Ne e falënderojmë për gjithçka që ai ka bërë për SAP. Ne gjithashtu urojmë Jennifer dhe Christian për këtë mundësi për të ndërtuar mbi bazën e fortë që kemi për të ardhmen e SAP.