JOQ Albania
Home

Kisha Katolike iu “përvishet” ministreve të Ramës: “Kush ua dha të drejtën të flisni në emrin e të gjithë shqiptarëve”
Shkruar nga: L Çela | Publikuar më: 09/10/2019 19:02

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Letra që tetë ministret e qeverisë Rama i kanë dërguar parlamentit të Holandës për ta bërë që të ndryshojë mendje në lidhje me hapjen e negociatave të Shqipërisë me Bashkimin Evropian nuk i ka pëlqyer aspak Arqipeshkvit të Tiranës dhe Durrësit, Mons. George Frendo.

Një nga përfaqësuesit më të lartë të Kishës Katolike në vend, e vë theksin tek vlerësimi që ministret e Ramës kanë për martesat brenda të njëjtës gjini, të cilat janë legalizuar në Holandë dhe për legalizimin e abortit.

Në reagimin e George Frendo-s thuhet:

Të dashur Ministre, ju lutem: familja shqiptare është dalluar si një bërthamë shumë e bashkuar dhe të qëndrueshme. Mbrojeni jetën njerëzore, mbrojeni familjen shqiptare! Tashmë ka shumë faktorë që po sulmojnë familjet tona sot. Është detyra juaj, si përfaqësuese të popullit tonë dhe ministre, t’i mbroni vlerat e vërteta për një Shqipëri më të mirë”!

Sipas përfaqësuesit të Kishës Katolike edhe pse janë në poste të larta drejtuese tetë ministret kurrsesi nuk përfaqësojnë mendimin e të gjithë shqiptarëve.

Reagimi:

Janë tetë ministre gra që u janë drejtuar deputetëve të Parlamentit Holandez me një letër. Në këtë letër shkruajnë se janë ‘nëna dhe bija, gra që luftojnë për familjet tona dhe për kombin tonë’.

Më poshtë shkruajnë: ‘Ne në Shqipëri sinqerisht çmojmë Hollandën’. E pse? Sepse ‘ju ishit ndër të parët në botë që keni legalizuar abortin’ dhe ‘keni qenë vendi i parë në botë që keni legalizuar martesën e së njëjtës gjini në 2001’.

Disa komente. ‘Ne në Shqipëri sinqerisht çmojmë Holandën’. Vërtetë, janë deputete, janë ministre. Por kush u dha të drejtën të flasin në emrin e të gjithë shqiptarëve? Janë ‘nëna’. Atëherë pritet se e vlerësojnë jetën njerëzore. Si pra guxojnë ta lavdërojnë Holandën sepse kjo ka legalizuar vrasjen e jetës njerëzore të ngjizur në kraharorin e shumë nënave? Janë ‘bija’, dhe, supozojmë (pasi janë edhe nëna), të martuara. Sigurisht, kanë lindur fëmijë jo nga një grua tjetër, por nga një burrë. Dhe thanë se ‘luftojnë për familjet’ – imagjinojmë se e përkufizojnë familjen si bashkësi që përfshin burrin dhe gruan bashkë me fëmijët e tyre. Këto fjalë janë krejt në kundërshtim me pohimin e tyre, ku kanë miratuar qëndrimin e Holandës që ka legalizuar martesën e së njëjtës gjini.

Ta legalizosh abortin dhe martesën gay a është shenjë e një shoqërie të emancipuar? A është shenjë përparimi?

Të dashur Ministre, ju lutem: familja shqiptare është dalluar si një bërthamë shumë e bashkuar dhe të qëndrueshme. Mbrojeni jetën njerëzore, mbrojeni familjen shqiptare! Tashmë ka shumë faktorë që po sulmojnë familjet tona sot. Është detyra juaj, si përfaqësuese të popullit tonë dhe ministre, t’i mbroni vlerat e vërteta për një Shqipëri më të mirë!