JOQ Albania
Home

Sony ndan disa detaje rreth PlayStation 5
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 09/10/2019 16:21

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

PlayStation tjetër do të bazohet në një arkitekturë AMD ashtu si PlayStation 4 dhe PlayStation 4 Pro. CPU e bërë me porosi do të bazohet në linjën e CPU të gjeneratës së tretë AMD Ryzen. Do të ketë tetë bërthama 7nm. Sa për GPU, Sony planifikon të përdorë një version personal të GPU-ve Navi të AMD Radeon. Ndërsa AMD mendohet të zbulojë këtë gjeneratë të re të GPU-ve në muajt e ardhshëm, Cerny thotë se GPU-ja e gjeneratës tjetër PlayStation do të mbështesë gjurmimin e rrezeve.

Këto chipsa gjithashtu duhet të çojnë në një rritje të performancës audio. Mund të prisni mbështetje më të mirë audio 3D nëse keni një set speaker ose kufje që i mbështesin. PlayStation 5 gjithashtu do të dërgohet me disqe SSD si parazgjedhje. Ky është faktori kryesor diferencues midis lojrave PC dhe lojrave në tastierë.

Eshtë e paqartë nëse Sony dëshiron të lëshojë kufje PlayStation VR të gjeneratës së dytë. Por nëse tashmë keni blerë kufje VR, do të jenë në përputhje me PlayStation e ardhmshëm. Sony po anashkalon E3 këtë vit, që do të thotë se ne nuk do të dëgjojmë më shumë rreth PlayStation 5 për disa kohë. Kompania ka të ngjarë të lancojë tastierën e re në vitin 2020.