JOQ Albania
Home

Ju ikin dritat gjatë operacionit, mjekët vazhdojnë punën me celular
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 08/10/2019 11:55

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Ndërsa po kryenin një operacion, mjekët brazilianë pësuan një situatë të vështirë. Energjia elektrike iku e ata u detyruan të përdorin dritën në celularët e tyre në mënyrë që të mund të vazhdojnë të punojnë mbi trupin e pacientit.

Ndodhi kjo në spitalin Maternidade Dona Evangelina Rosa në Teresina, që ndodhet në shtetin e Piaui në verilindje të Brazilit.

The hospital was without power for more than four hours. Credit: CEN

Të premten e 4 tetorit, spitali mbeti pa energji elektrike nga ora 1.30 në ora 18:00. Ajo iku për shkak të stuhive të stuhive që goditën këtë pjesë të vendit.

Gjeneratorët në spital nuk u ndezën menjëherë sepse sistemi nuk e kuptoi që shpërndarja e energjisë ishte ndërprerë.

Spitali tha:

Pas pak ndërprerjes së energjisë në qendrën e operacionit, gjeneratori u ndez dhe ne vazhduam të funksiononim normalisht.”

This is far from ideal. Credit: CEN

Problemet e shpërndarjes së energjisë elektrike ekzistojnë ende në këtë pjesë të Brazilit, por spitali po funksionon falë gjeneratorëve.

Presidenti i Unionit të Mjekëve, Samuel Moreira Rego konfirmoi përmes mediave sociale se kolegët e tij po përdornin dritën në celularët e tyre në momentin kur ndodhi mosardhja e energjisë.

Ai u shpreh:

Deri kur menaxherët do të lënë pas dore sistemin shëndetësor publik? Mjekët janë të mbingarkuar. Ata punojnë në stres për të shpëtuar dikë”.

Britney Thomas's thumb surgery went very badly wrong. Credit: ABC