JOQ Albania
Home

Si po shpëtohet Paqësori nga mbetjet plastike?
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 07/10/2019 8:30

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Një pajisje e madhe lundruese, e projektuar nga shkencëtarët holandezë për të pastruar “ishullin” e mbeturinave në Paqësor, ka filluar me sukses të mbledhë plehra plastike dhe mbeturina të tjera nga ky oqean për herë të parë.

“Ishulli” i mbeturinave në oqeanin më të madh në botë tani mbulon një zonë tre herë më të madhe se Franca, shkruan “The Guardian”.

Autori i pastrimit të oqeanit, Boyan Slat shkroi në Twitter se pajisja lundruese, e cila është më shumë se 600 metra e gjatë, kishte kryer me sukses operacionin e parë të pastrimit të mbeturinave në Paqësor.

Pajisja mbledh copëza të madhësive të ndryshme, nga rrjetat e peshkimit e deri të rrotat e automjeteve .

Me një foto të mbeturinave të mbledhura, përfshirë një timon makine, Slat shkruajti:

Sistemi ynë i pastrimit të oqeanit tani më në fund po kap plastikën…! A i mungon dikujt një rrotë!?”