JOQ Albania
Home

Tanimë pajisje windows me dy ekrane dhe të përthyeshëm
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 02/10/2019 15:56

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Përgjatë këtyre gjashtë muajve kemi parë laptopë të ndryshëm të windows. Më pas ishte laptopi i parë i përthyeshëm i Lenovo, laptopi me dy ekrane për lojëra i HP dhe notebook i Asus me dy ekrane 4K. Laptopët sa po vijnë e po bëhen më të cuditshëm.

Microsoft, Intel dhe të tjera janë duke ppunuar për pajisjet më dy ekrane dhe të përthyeshëm të cilat përdorin një version special të windows. Microsot i ka referuar si “windows Lite” dhe “Santorini” dhe janë dizenjuar një version i vecantë i windows i cili ka si prioritet pajisjet me dy ekrane. Disa burime thonë që mund të quhet edhe si “windows 10”. Microsoft akoma se ka bërë publike punën në lidhje me pajisjet me dy ekrane, por kompania ka dhënë një indicie në fillim të këtij viti për një version të ri të windows me përditësime që ngjajnë më së shumti si Chrome OS. Nëse Microsoft do të jetë në gjendje të publikojë punën e tij dhe ambicien për pajisjet windows me dy ekrane, atëherë ne do të fillojmë të ndërtojmë një ide më të mirë se kur këto pajisje do të jenë të dipsonueshmë për konsumatorët. Lenovo ka premtuar se PC i përthyeshëm do të jetë i disponueshëm në gjysmën e parë të vitit 2020.