JOQ Albania
Home

Pixel 4 vjen me një aplikacion i cili automatikisht transkripton memot me zë
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 02/10/2019 15:55

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Pixel 4 i Google vjen me një shumëllojshmëri aplikacionesh të reja ku një prej tyre është edhe Recorder, një aplikacion i ri për regjistrimin e zërit. Në fillim dukej shumë bazik si aplikacion në të cilën ti shtypje një buton për të regjistruar zërin dhe më pas këtë file e shpërndaje tek aplikacionet e tjera. Por duket se Google e ka përditësuar Recorder përpara se ai të dalë në treg, me një feature: transkriptimi automatik i audiove.

Tipikisht nëse do të doje të kishe një aplikacion që transkripton automatikisht regjistrimet, ti duhet të paguaje për një shërbim si Otter.ai. Recorder i Google mund të jetë një alternativë e mirë, vecanërisht nëse Google do ta ofronte falas. Në Recorder ti gjithashtu mund të kërkosh për një fjalë tek transkriptimi dhe ai do të cojë tek regjistrimi në të cilin u gjet fjala. Kjo mund të jetë një mënyrë shumë e mirë për të të lehtësuar punën. Një feature tjetër që aplikacioni ka është sepse ai mund të shtoj automatikisht time codes në seksione të një regjistrimi, të cilat mund të të ndihmojnë që të gjesh më thjeshtë pjesë të caktuara të transkriptit.

Duket se së fundmi Google ka investuar shumë tek transkriptimi live, si Live Transcribe, i cili automatikisht transkripton fjalime në kohë reale, Live Caption, e cila kap audio nga aplikacione të celularit tënd. Pritet që të zbulohen më shumë detaje rreth Recorder në eventin e 15 Tetorit.