JOQ Albania
Home

Turisti i huaj na jep një mësim të mirë, pastron që në mëngjes plazhin e Shëngjinit
Shkruar nga: G Hasani | Publikuar më: 02/10/2019 11:22

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Një nga problemet më të mëdha të bregdetit tone është hedhja e mbeturinave pa kriter nga qytetarët apo edhe bizneseve që janë aty pranë. Shumë e ngrenë zërin për një ndërgjegjësim mbi pastrimin e një prej pasurive tona po askush nuk vepron ashtu siç thotë, duke mbetur vetëm fjalë boshe.

Ata që na japin një mësim të mirë mbi pastërtinë dhe ruajtjen e peisazheve natyrore janë turistët që vizitojnë Shqipërinë. Ata kurrë nuk përtojnë të ndërrmarin fushata të ndryshme mbi pastrimin e mbeturinave në mjedise me vlerë dhe që i shërbejnë shoqërisë.

Një i huaj ka tërhequr sot vëmendjen e qytetarëve të Shëngjinit, teksa që në mëngjes, me dorashka në duar dhe qese plastike, ai ka filluar të pastrojë bregdetin e qytetit. Një mesazh i heshtur mund t’a quajmë, pasi asnjë nga ne nuk e merr këtë nismë, madje as bashkia vetë.

Nga video-ja e mbërritur në redaksinë e JOQ ALBANIA kuptojmë që kemi vërtetë nevojë për njerëz të tillë, sepse të gjithë hiqemi si patriotë me një dashuri të madhe për Shqipërinë, por shumë pak e tregojnë me vepra.

Qytetari që ka dërguar videon shkruan:

Ja nje shembull perfekt per bashkin e lezhes duke pastruar turistat e huaj ne plazhin e Shëngjint."