JOQ Albania
Home

Microsoft zbulon malware të cilët kthejnë PC në një ‘mjet hakerimi’
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 30/09/2019 16:23

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Studiuesit e Microsoft kanë zbuluar një malware të ri i cili po sulmon mijëra kompjutera në të gjithë botën.

Pasi infekton një kompjuter, malware e kthen atë në një mjet për të kryer sulmet e tjera. Sipas grupit të punës së Microsoft, target kryesor janë konsumatorët, por 3 përqind e të përfshirëve në këtë lloj malware janë organizata në sektorë si edukimi, shërbimet profesionale, shëndetësia, financa dhe shitjet. Kjo fushatë e malware është vecanërisht interesante jo vetëm sepse përfshin teknika të avancuara, por edhe sepse përfshin infrastruktuara të lidhjes të cilat shkaktojnë që sulmi të mbetet jashtë radarit.

Sulmi fillon kur një përdorues shkarkon dhe përdor një skedar të aplikacionit HTML të emërtuar si Player1566444384.hta. Numrat në emrin e skedarit variojnë nga njëri sulm tek tjetri.