JOQ Albania
Home

Oracle zbulon më shumë rreth software autonom për të rritur Cloud Growth
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 25/09/2019 15:53

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Korporata Oracle ka zbuluar një sistem operimi i cili performan pa qënë nevoja e mbikëqyrjes nga njeriu. Sistemit operimit zgjeron linjën e produkteve autonome të Oracle përtej bazës së të dhënave. Drejtori i Oracle Ellison tha se: “ Nëse ti eleminon gabimet njerëzore në sistemet autonome, ti eleminon mundësinë e vjedhjes së të dhënave”. Feature bën të mundur që produktet e Oracle të jenë më të sigurtë se ato të shitura lideri i cloud Amazon.

Oracle shpreson që programet “self-driving” mund ta ndihmojnë që ofertat e kompanisë ta diferencojnë nga produktet e Amazon dhe Microsoft. Kompania po planifikon të lancojë 20 Cloud data-center hubs, të quajtura “rajone” në fund të vitit 2020. Ellion thotë se kompania do të ketë më shumë rajonë të botës të pëfshira sesa AWS. Oracle do të lejojë përdoruesit të përdorin bazën e të dhënave autonomë për të dhënat e tyre vitin tjetër, dhe do të zbulojnë serverat e rinj me komponentë të update të kujtesës nga Intel.