JOQ Albania
Home

Sensorët e kamerës së re së Samsung kanë pixels më të vegjël
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 24/09/2019 16:33

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Samsung ka lancuar një imazh të ri të sensorëve të smartphones të cilat thuhen se kanë përmasat më të vegjël të pixel në të gjithë industrinë. Samsung tani po prodhon për herë të parë senorët e imazheve me 0.7μm pixels.

ISOCELL Slim GH1 është një sensor 43.7 megapixel i dizenjuar për të ofruar rezolucion të lartë në një përmasë fizike të vogël. Samsung thotë se po ofron një zgjidhje optimale për pajisjet slim full-display, duke sugjeruar që i shërben selfie cameras, kompania aktualisht ofron një sensor 0.8μm 32 megapixel.

Ju mund të dini që përmasat e vogla të pixel janë tradicionalisht të konsideruara si një gjë e keqe, sepse cdo photosite ka më pak aftësi të mbledhi dritë dhe të shfaqë zhurma. Këto sensorë të rezolucionit të lartë punojnë paksa ndryshe. Në situatat me pak dritë ata kombinojnë 4 pixels bashkë, e cila në këtë rast do të prodhojë një imazh 10.9 megapixel me një ndjeshmëri të dritës prej 1.4 μm pixels – jo ë madhe por e arsyeshmë e madhe për standartet e smartphone.

Në praktikë, rezolucioni dhe përmasa e pixel nuk janë faktorët kryesorë përsa i përket kualitetit të fotove të smartphone. Disa nga kamerat e celularëve më të mirë përdorin sensorët 12 megapixel. Samsung shprehet se ai pret që ISOCELL Slim GH1 të jetë prodhohet masivisht në fund të këtij viti.