JOQ Albania
Home

Incognito Mode e Google Chrome është më pak private sec e kishit menduar
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 23/09/2019 15:33

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Pavarësisht një fakti që tashmë dihet që Incognito nuk është tërësisht anonymous, studime të reja kanë theksuar se Google dhe browser të tjerë vazhdojnë akoma të të gjurmojnë edhe në privacy mode, edhe në sitet më sensitive.

Funksioni kryesor i Incognito mode është që të mos ruajë cookies ose historinë e browser në hard disc, që nënkupton që seksionet e browsers privat janë të izoluar nga ato të normalëve. Cookies janë përgjithësisht të përdorura për të gjurmuar vizitat e ripërsërituara të të njëjtit përdorues, dhe për të ndërtuar një profil i cili përdoret për ti shfaqur ads. Në Incognito mode, të dhënat e tua janë të gjurmuara në të njëjtën mënyrë ashtu si edhe tek normal mode. Ndryshimi është se ne situata të zakonshme, gjurmuesit nuk janë në gjendje të lidhin një seksion private browsing me një seksion normal, kjo nënkupton që pasi përdoruesi të mbyllë dritaren e browser asnjë gjurmë nuk do të ngelet.

Por sigurisht që ekzistojnë disa probleme. Sitet third-party janë në gjendje të zbulojnë nëse vizitorët janë në private browsing mode. është kjo aftësi që lejon, për shembull faqet e lajmeve me payballs të bllokojnë aksesin e vizitorëve me mode e aktivizuar. Nëse ti arrin limitin e artikujve falas në New York Times, është akoma në gjendje të të njohë edhe nëse ju ndaloni aksesimin nëse shtypni incognito mode.