JOQ Albania
Home

Google Maps, Waze dhe Pandora tani mund të punojnë me Siri në iOS 13
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 23/09/2019 15:25

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Apple nxorri iOS 13 e cila nënkupton që, third-party developers tanimë numd të nxjerrin aplikacione të cilat mund të aksesojnë Siri pa asnjë lloj konfigurimi. Përpara iOS 13, për të përdorur një aplikacion jo Apple me Siri kërkonte të vendosje një Siri Shortcut. Ndonjëherë kjo gjë edhe nuk funksiononte. 

 

Por tani, përdoruesit e iOS 13 më në fund mund të përdorin features e Siri. Një situatë ku ndihet nevoja e përdorimit të Siri është opsioni i hands-free është kur jeni duke i dhënë makinës dhe duhet që të mbani sytë në rrugën. Disa krijues të aplikacioneve kanë lancuar disa updates të cilat bëjnë të mundur që udhëtimi me makinë të jetë më i sigurtë nëpërmjet përdorimit të Siri. Nëse për shembull, do të duhet të pyesësh Siri për të dhënë vendndodhjen nga një aplikacion i ndryshëm nga Apple Maps, tanimë ti mund të pyesësh Siri të të japë vendndodhjen nga të dyja si Google Maps ashtu edhe Waze. 

 

Por Siri nuk do të jetë i disponueshëm vetëm për Google Maps dhe Waze por edhe Pandora, nga ku ti mund të dëgjosh muzikën tënde të preferuar. Nga të gjithë këto aplikacione, ti mund të pyesësh Siri të hapësh atë aplikacion me një komandë të vetme  – për shembull “ vendos këngën e Bruno Mars në Pandora” ose “ më gjej vendnodhjen për në Seattle në Waze”.