JOQ Albania
Home

Amazon fillon transmetimin e muzikës HD
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 18/09/2019 14:28

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

 

 

Amazon Music, zë vendin e parë për nga tre shërbimet që ofrojnë muzikë në CD me kualitet audio. Shërbimi i cili kushton £5 më shumë se një Amazon standart subscription, i cili do të ofrojë disa albume në “Ultra HD”, të cilat priten të jenë më të mira në kualitet se CD.

 

Deri tani, Amazon, ashtu si edhe rivalët e tij, transmetonte muzikë vetëm në formate si MP3 dhe AAC. Amazon po e quan shërbimin e tij “HD” sepse konsumatorët janë njohur me këtë term nga televizioni, por në të vërtetë ai do të përdor të njëtin format skedar- FLAC – si konkurrentët e tij. Avantazhi që Amazon mund të ketë ndaj transmetimit të muzikës HD është mbizotërimi i tij në tregun e speaker-ve smart.

 

Duhet theksuar se lancimi i muzikës HD së Amazon vjen një javë para se kompania të zbulojë gamën e saj të fundit të pajisjeve, e cila pritet të përfshijë një model të ri të speaker Echo. Shërbimi vjen me një cmim më konkurrues se rivalët e saj, me një abonim mujor që kushton £14.99

 

  • Spotify: MP3, 320kbps
  • Apple Music: AAC, 256kbps
  • Amazon HD: FLAC, 16 bit, 44.1kHz
  • Amazon Ultra HD: FLAC, 24 bit, 192kHz