JOQ Albania
Home

Të futesh në kafene në Holandë dhe kur të dalësh të jesh në Belgjikë, kufijtë më të paparë në botë
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 14/08/2019 9:57

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Kur dëgjojnë fjalën “kufij shtetëror”, mendja na shkon te rojet e armatosura deri në dhëmbë, qentë e specializuar dhe rrethojat me tela ku me një shikim të ashpër të kërkohet pasaporta.

Eh, ja që nuk është gjithmonë ashtu!

Shumë vende kanë të shënjuar kufijtë vetëm sa për simbolikë, dhe të kalosh në të është si të kalosh nga një qytet në tjetrin.

Ja dhe disa shembuj.