JOQ Albania
Home

Studimi: Gratë humbasin tre orë gjumë gjatë natës dhe shkak për këtë janë burrat
Shkruar nga: E Prifti | Publikuar më: 27/07/2019 11:20

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Gratë humbin tre orë gjumë gjatë natës dhe për këtë fajin e kanë partnerët e tyre. Të paktën në këtë përfundim ka dalë një studim i kryer së fundmi.

Gjatë studimit, ku u vëzhguan rreth 2,000 çifte nga Anglia, u zbulua se gratë humbasin nga tre orë gjumë çdo natë, ose e thënë ndryshe, 105 orë në vit ose 45 ditë të plota pa gjumë.

Një në tre gra deklaruan se u del gjumi çdo natë, krahasuar me meshkujt që ishin thjesht dy në 10 që çoheshin nga gjumi.

Dhe, kur vjen puna tek arsyeja që po i zgjon vajzat dhe gratë nga gjumi çdo natë, përgjigja kryesore ishte gërhitja.

Dyzetë për qind e tyre thanë se çoheshin për të kontrolluar fëmijët ndërsa një e treta e tyre u shprehën se besonin se partnerët e tyre thjesht e kishin gjumin më të ‘rëndë’.

Pra, në përgjithësi, cilado qoftë arsyeja e mungesës së gjumit, gratë flenë më pak me burrat gjatë natës.

Burimi:LAD BIBLE|Përktheu dhe përshtati:JOQ Albania