JOQ Albania
Home

Ky është lokali më i mirë në botë
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 25/07/2019 12:59

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Caffe Dante është hapur në fshatin Greenwich në vitin 1915, një ndërtesë e frekuentuar nga emigrantët italianë që banonin në lagjen.

Kafja historike u rihap në vitin 2015 nga pronarët aktual, australianët Linden Pride dhe Natalie Hudson.

Vetëm disa vjet pas rilindjes së saj, Dante ka arritur përsosmëri në një shkallë globale.

Vjeshtën e kaluar Dante është emëruar i 9-të në listën e 50 World’s Best Bars. Ndërsa në fundjavë u emërua nga Tales of the Cocktail Foundation si lokalin më të mirë në botë dhe bar-restorantin më të mirë në Amerikë në 2019 Spirited Awards që u mbajt në New Orleans.

Dante është e hapur gjithë ditën dhe në orët e vona të natës, dhe pothuajse gjithmonë është i mbushur.