JOQ Albania
Home

Del dokumenti, ja si Rama i ka gënjyer studentët për tarifat e studimeve
Shkruar nga: A Naçi | Publikuar më: 23/07/2019 14:15

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Në fillim të muajit dhjetor nisën protestat studentore kundër tarifave të larta të studimit, kushteve të këqija nëpër konvikte dhe një sërë problematikash që studentët kishin.

Fillimisht kryeministri Edi Rama dhe Lindita Nikolla që në atë kohë ishte ministre e Arsimit treguan rezistencë ndaj kërkesave të studentëve.

Më pas gjithçka u përmblodh me një pakt që Rama e  quajti si “Pakti për Universitetin” dhe u duk sikur kërkesat e studentëve do të plotësoheshin dhe se tarifat e studimit do të përgjysmoheshin.

Por disa studentë ka shkruar pranë redaksisë së JOQ Albania dhe thonë se ata kanë një dokument ku shkruhet se tarifat do të jenë të plota dhe jo të përgjysmuara dhe se ndihen të mashtruar nga kryeministri i vendit të tyre.

Studentët thonë se në tetor do të nisin sërish protestat dhe se nuk do të ndalen deri sa t’u plotësohen kërkesat e tyre.

E çka mund të thuhet është se diçka ka ndryshuar dhe ajo është ministrja e Arsimit.

Postin që dikur kishte Lindita Nikolla sot e ka Besa Shahini.

Kurse për studentët siç treguar edhe vetë ata me dokumentin që kanë nisur pranë JOQ Albania, asgjë nuk ka ndryshuar vetëm sa janë mashtruar.

Komentet ju takojnë juve tani.

Ata shkruajnë:

ZYRTARE: Tarifat e Studimit nuk janë përgjysmuar për vitin akademik 2019-2020, Ky është vetëm fillimi i mashtrimeve të Kryeministrit nga " Pakti Për Universitetin " .Studentët u mashtruan duke ju përgjysmuar vetëm për 1 vit, por duke filluar nga viti i ardhshëm tarifat do jenë të njëjta ( të plota ) .Në tetor bëhemi gati për protesta. Ne nuk ndalemi , në Tetor të bashkuar. ‘’