JOQ Albania
Home

Studimi: Meshkujt janë të pisët, shumica prej tyre nuk i lajnë duart pasi kanë shkuar në tualet
Shkruar nga: E Prifti | Publikuar më: 22/07/2019 22:52

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Meshkujt janë më të pisët se femrat kur vjen puna tek higjiena në tualet.

Në këtë përfundim ka dalë një studim i realizuar së fundmi, sipas të cilit, meshkujt i lajnë më pak duart sesa femrat.

Në kuadër të studimit, kërkuesit kanë ekzaminuar bravat e dyerve në një zyrë të madhe në Londër. Pas vëzhgimit, u zbulua se bravat dyerve të banjove të meshkujve ishin 6 herë më të pisëta në krahasim me bravat e zonës së zonjave.

Sipas shkencëtarëve, duke mos i larë duart, meshkujt venë në rrezik edhe të tjerët duke lënë papastërti nëpër bravat e dyerve apo vende të tjera.

Gjatë studimit u zbulua gjithashtu se dera e tualetit të meshkujve mbante katër herë më shumë bakterie se shumica e WC-ve.

Kjo, thuhet më tej, mund të bëjë që bakteret e rrezikshme të stomakut të transmetohen nëpërpjet zonave të ndotura.

Burimi:Mail Online|Përktheu dhe përshtati:JOQ Albania