JOQ Albania
Home

Ju freskojnë, por s’e keni idenë se ç’po rrezikoni nga këto lëngje frutash
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 12/07/2019 7:30

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Konsumimi i shumë lëngjeve me fruta mund të rrisë rrezikun e kancerit, sipas një studimi të fundit.

Ky është hulumtimi i parë substancial që gjen lidhjen midis sheqerit dhe kancerit.
Lëngjet e frutave të konservuara treguan të njëjtën lidhje me kancerin si pijet me gaz.

Agjencitë e shëndetit publik thonë se lëngjet e frutave janë pak më të mira, sepse ato përmbajnë disa vitamina dhe pak fibra.

Dr Mathilde Touvier, i cili udhëhoqi studimin, thotë:

Ideja nuk është të shmangim ushqimet, por për të balancuar ato që konsumojmë”.

Të dhënat u mblodhën nëpërmjet një studimi të gjatë në Francë që përfshinte 101,257 të rritur të shëndetshëm.

Foto ilustruese