JOQ Albania
Home

Publikohen fotot e rralla, si jetohej në Kosovë në vitet 1990?
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 07/07/2019 8:15

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Disa foto shumë të rralla të shqiptarëve të Kosovës, mënyrës se si ata jetonin e visheshin në vitet 1990, janë bërë publike kohët e fundit.

Këto foto të veccanta janë shkrepur nga fotografja greke Fanny Sarri.

Ajo kishte realizuar foto në disa qytete të Kosovës, si në Prishtinë, Prizren, Gjakovë, Podujevë dhe Pejë.

Qëllimi i fotografes greke ishte të pasqyronte mënyrën e jetës së shqiptarëve në ish Jugosllavi.

Siç shihet në foto shqiptarët bënin një jetë të varfër dhe të prapambetur krahasuar me vendet Perëndimore.