JOQ Albania
Home

Ka efekt vdekjeprurës/ Ja cili eshtë fruti që nuk duhet konsumuar kurrë me barkun bosh
Shkruar nga: N Hoxha | Publikuar më: 05/07/2019 0:39

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Qindra fëmijë kanë vdekur në Indi pasi u zgjuan nga kriza të mëdha dhe dhimbje koke të tmerrshme. Pasi u bënë shumë kërkime për të zbuluar se çfarë e shkaktoi vdekjen e tyre tragjike, doli se atë e kishte shkaktuar një frut ekzotik që quhet Liçi (lychee).

Gjatë periudhës Maj –Qershor, spitalet ishin të mbushura me pacientë të vegjël që vuanin nga krizat dhe nga enjtja e trurit.

Kërkuesit Indianë pas shumë hulumtimesh zbuluan se shkaktari i vdekjes së tyre ishte fruti Liçi (lychee). Këta fëmijë kishin konsumuar shumë nga ky frut me një stomak bosh.

Liçi (lychee) prodhon një lloj toksine që quhet hypoglycin, duke i bërë ata të vuajnë nga hipoglicemia.

Është një sëmundje në të cilën niveli i shqeqerit është relativisht shumë i ulët, duke i shkaktuar një mungesë oreksi dhe më pas kriza të mëdha të cilat përfundojnë të jenë fatale.