JOQ Albania
Home

Holanda jep lajmin e keq për Shqipërinë, favorizon Maqedoninë për çeljen e negociatave
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 12/06/2019 18:35

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Në këtë situatë të tensionuar politike, vijojnë lajmet e këqija për vendin tonë. Pak më parë parlamenti holandez i ka thënë “JO” hapjes së negociatave me Shqipërinë.

Në të njëjtën ditë, holandezët i kanë dhënë sinjal të kuq hapjes së negociatave me Maqedoninë.

Sipas Këshillit të Çështjeve të Brendshme dhe Këshillit të Punëve të Jashtme në Parlamentin Holandez, pas dëgjimit të diskutimeve, u konstatua se sipas qeverisë holandeze, Shqipëria nuk po arrin rezultate të prekshme në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar.


21 501-02

Nr. 2019

General Affairs Council and Foreign Affairs Council

MOTION OF THE MEMBER REPLIES C.S.

Proposed June 11, 2019 The Chamber, after hearing the deliberation, noting that, according to the Dutch government, Albania is not achieving tangible results in the fight against corruption and organized crime;

notes that on the basis of this progress report it can be established that Albania does not meet the conditions set;

calls on the Dutch government not to agree with the Commission’s proposal to start negotiations for EU accession;

And proceeds to the order of the day.

Anne Mulder Drost