JOQ Albania
Home

Ky është qyteti më i errët në botë
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 11/06/2019 7:28

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Çdo mëngjes ne zgjohemi të prekur nga rrezet e para të ditës së re që sapo ka filluar dhe dielli na shoqëron në të shumtën e rasteve, thuajse gjatë gjithë ditës.

Por a e keni menduar ndonjëherë se si do të ishte jeta jonë nëse dielli do të lindte shumë pak, ose nuk do të lindte fare?

Një gjë e tillë ndodh në qytetin norvegjez Rujkan.

Qyteti është i vendosur në fund të një lugine dhe është i rrethuar nga male të larta. Gjatë dimrit, dielli nuk ngrihet lart mbi male.

Rrjedhimisht, banorët kanë jetuar në errësirë deri në vitin 2013, kur u instalua “Solspeil” (pasqyrë dielli).

Martin Andersen, artist dhe rezident në qytet instaloi pasqyrat në mal që reflektojnë dritën e diellit në qytet.

Burimi: Storypick |Përktheu dhe përshtati: JOQ Albania