JOQ Albania
Home

Ndryshimet klimatik, del përfundimi i ri: Bota do të përfundojë në vitin 2050
Shkruar nga: N Hoxha | Publikuar më: 06/06/2019 0:49

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Sipas një seminari të ri nga organizatat për mbrojtjen e ambientit në Australi, shkëncëtarët vendas thanë se qytetërimi njerëzor do të jetë shfarosur në vitin 2050.

Ndryshimet klimatike, ndotja e ambjentit dhe rritja e temokracisë janë arsyet që do të krijojnë shkatërrimin e planetit tonë.

Sipas skenarit të publikuar nga shkencëtarët temperaturat do të jenë vdekjeprurëse, akujt do të kenë shkrirë plotësisht dhe shiu do të jetë rralluar.

Shumë llojë bimësh dhe kafshësh do të jenë zhdukur dhe qeveri të mëdhaja si SHBA dhe Rusia do të mbyllin kufjit në një përpjekje për mbijetesë.

Duket një skenar i cili nuk ka bazë por nuk është shumë larg nga situata e planetit.

E vetmja zgjidhje është që qeveritë dhe njerëzit të kuptojnë realitetin e problemit dhe të fillojnë të marrin masat e duhura për të mbrojtur qytetërimin.