JOQ Albania
Home

16-vjeçarja shqiptare dhe i ati ngjisin së bashku Everestin (8848 m)
Shkruar nga: A Naçi | Publikuar më: 27/05/2019 11:44

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Edhe pse është vetëm 16 vjeç alpinistja shqiptare dhe babai i saj janë ngjitur në majën më të lartë të botës në Everest.

Mrika Nikqi është emri i 16-vjeçares që ka ngjitur Everestin. Së bashku me babanë e saj, Ariantitin  ajo ka bërë realitet ëndërrën për t’u ngjitur në majën më të lartë të botës.

Adoleshentja shqiptare është e alpiniste në moshën e saj që ngjitet në këtë lartësi.

Everesti është pika më e lartë në botë, me 8848 metra mbi nivelin e detit.

Po ashtu e ditur bëhet se Mrika Nikqi ka për qëllim që para se të mbushë 18 vjeç, të ngjisë 7 majat më të larta në Botë. Deri tani ka arritur që të ngjitet në 4 prej tyre.

Ajo ka ngritur edhe flamurin shqiptar në majën më të lartë të botës, kurse babai i saj ka mbajtur në duar flamurin e Kosovës.