JOQ Albania
Home

Shkencëtarët: Kjo është mosha ideale për të pasur fëmijë
Shkruar nga: E Prifti | Publikuar më: 11/05/2019 10:30

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Të vendosësh se kur do të ndërmarrësh hapin e rëndësishëm e të bëhesh prind mund të varet nga shumë faktorë.

Qoftë për arsye financiare ose arsye të tjera objektive dhe subjektive, çiftet në ditët e sotme e kanë më të vështirë të vendosin se kur është momenti i duhur për t’i shtuar anëtarë familjes.

Gjithsesi, sipas shkencës, me kalimin e viteve bie edhe fertiliteti i grave, kështu që disa llogari duhen bërë mirë.

Specialistët e fushës thonë që ka një moshë perfekte kur mund të mbesni shtatzënë. Dhe kjo moshë është 32 vjeç.

Clare Ansbury citon të dhëna mbi fertilitetin të marra nga ‘American College of Obstetricians and Gynecologists’.

Në këto të dhëna thuhet:

Aftësia e grave për të mbetur shtatzënë zvogëlohet gradualisht por në mënyrë të konsiderueshme duke filluar përafërsisht në moshën 32 vjeç dhe zvogëlohet më shpejt pas moshës 37 vjeçare. "

Gjithsesi, sipas mjekëve, nuk keni pse frikësoheni për pjellorinë në moshën 33-vjeçare, ose edhe 43-vjeçare, por shanset më të mëdha që ju të mbesni shtatzënë janë deri në moshën 32-vjeçare.

Burimi: aol.|Përktheu dhe përshtati: JOQ Albania