JOQ Albania
Home

Vetëm 10-vjeç dhe peshon 196 kg, ky është fëmija më i shëndoshë në botë
Shkruar nga: E Prifti | Publikuar më: 04/05/2019 10:52

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Një 10-vjeçar nga Pakistani, që mendohet të jetë djali më i shëndoshë në botë, peshon plot 196 kg.

Mohammed Arbrar, i cili peshon aq shumë sa nuk mund të lëvizë për të shkuar në shkollë, ka nevojë për ndërhyrje urgjente kirurgjikale ose për të mund të jetë shumë vonë.

Prindërit e djalit thonë se edhe pse ishte i vogël, Mohammed hante vakte që mund të ushqenin 4 të rritur.

Kur ishte vetëm 6-vjeç ai, sipas prindërve, peshonte plot 95 kg.

Mjeku i tij tashmë i ka njoftuar familjarët se 10-vjeçari është fëmija më i shëndoshë në botë, duke ia kaluar edhe indonezianit Arya Permana, i cili zuri kryetitujt e mediave ndërkombëtare tre vite më parë.

Nëna e tij, Zareena u shpreh për mediat:

Ai peshonte 3.6 kg kur u lind, por nuk daloi më kurrë së rrituri. Pinte dy litra qumësht kur ishte vetëm dy vjeç, dukej sikur stomaku i tij nuk mbushej kurrë, gjithmonë bërtiste për më shumë ushqim".

Burimi: LAD BIBLE|Përktheu dhe përshtati: JOQ Albania