JOQ Albania
Home

Ka lindur me gjysmën e trupit, 27-vjeçarja gjen më në fund dashurinë e jetës
Shkruar nga: E Prifti | Publikuar më: 01/05/2019 9:24

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Një grua trasgjinore, e cila ka lindur me gjysmën e trupit, e pati të vështirë për shumë vite që të gjente dashurinë.

Por, tashmë 27-vjeçarja, e cila biologjikisht ka lindur mashkull, ka gjetur më në fund gjysmën e saj më të mirë.

Piyah Martell nga Sacramento, Kalifornia, erdhi në jetë me një defekt lindjeje të quajtur “sacral agenesis.”

Anomaliteti ndikon në pjesën e poshtë të rruazave kurrizore, që do të thotë se shpina dhe këmbët e Piyah nuk u zhvilluan plotësisht në mitër.

Trupi i saj duket sikur mbaron tek beli.

Gjithsesi, ajo i përdor duart për të ecur dhe veç tyre përdor edhe një skateboard si ndihmës.

Duke mos e kufizuar veten për shkak të mungesës së këmbëve, Martell e kalon kohën duke rritur ndërgjegjësimin për çështjet rreth aftësive të kufizuara në komunitetin LGBTQ +.

Burimi: Mail Online|Përktheu dhe përshtati: JOQ Albania