JOQ Albania
Home

Duhet të përdorini më shumë imagjinatën, këto janë fjalëkalimet më të vjedhura në botë
Shkruar nga: E Prifti | Publikuar më: 22/04/2019 0:33

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Fjalëkalimet e thjeshtë, të menduar pak kanë tendencën të jenë edhe më të lehtë për t’u vjedhur.

Nga raporti i fundit i Qendrës Kombëtare të Sigurisë Cyber e Mbretërisë së Bashkuar, evidentohet se 23.2 milionë e njerëzve në rang global përdornin si fjalëkalim 123456.

Ndër fjalëkalimet e tjera më të përdorura dhe më të dobëta njëkohësisht përfshijnë emra grupesh muzikore, skuadra futbolli, karaktere të filmave të animuar, etj.

Raporti zbuloi se 42% e njerëzve humbasin para përmes mashtrimeve në internet dhe vetëm 15% e të anketuarve u shprehën se e ndjejnë veten mjaftueshëm të mbrojtur në internet.

20 fjalëkalimet më të përdorur:

123456 (23.2m)

123456789 (7.7m)

qwerty (3.8m)

password (3.6m)

1111111 (3.1m)

12345678 (2.9m)

abc123 (2.8m)

1234567 (2.5m)

password1 (2.4m)

12345 (2.3m)

1234567890 (2.2m)

123123 (2.2 m)

000000 (1.9m)

Iloveyou (1.6m)

1234 (1.3m)

1q2w3e4r5t (1.2m)

Qwertyuiop (1.1m)

123 (1.02m)

Monkey (980, 209)

Dragon (968,625)

5 emrat më të përdorur:

Ashley (432,276)

Michael (425,291)

Daniel (368,227)

Jessica (324,125)

Charlie (308,939)

5 skuadrat e futbollit:

Liverpool (280,723)

Chelsea (216,677)

Arsenal (179,095)

manutd (59,440)

everton (46,619)

5 muzikantë:

Blink182 (285,706)

50cent (191,153)

Eminem (167,983)

Metallica (140,841)

Slipknot (140,833)

5 karaktere të filmave:

Superman (333,139)

Naruto (242,749)

Tigger (237,290)

Pokemon (226,947)

Batman (203,116)