JOQ Albania
Home

Skandali i Instagram, eskopozon fjalëkalimet e miliona përdoruesve
Shkruar nga: N Hoxha | Publikuar më: 19/04/2019 1:01

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Instagram po përfshihet në të njëjtin skandal si Facebook. Fjalëkalimet e miliona përdoruesve janë ekspozuar në serverët e tyre.

Në një postim, Facebook njoftoi se fjalëkalimet ishin në një tekst të thjeshtë dhe ishte i lexueshëm nga më shumë se 20 mijë punonjës të kompanisë.

Facebook zbuloi këtë problem sigurie në një përditësim të një postimi të 21 marsit ku dolën fjalëkalimet e më shumë se 600 milionë përdoruesver të Facebook, Facebook Lite dhe Instagram të kombinuara të ruajtura në tekst të thjeshtë.

Pedro Canahuati, zëvendëspresident i inxhinierisë, sigurisë dhe privatësisë së Facebook shkroi:

Pas publikimit të këtij posti, ne kemi zbuluar se janë publikuar shkrime shtesë të fjalëkalimeve të Instagram që ruhen në një format të lexueshëm".