JOQ Albania
Home

Shkencëtarët: Nëse i mbani gazrat mund të përfundojnë duke dalë nga goja
Shkruar nga: E Prifti | Publikuar më: 09/04/2019 22:57

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Nëse shpesh herë, për t’i shpëtuar sikletit, jeni munduar të mbani gazrat duhet të dini që ato e gjejnë gjithsesi një mënyrë për t’u larguar nga organizmi juaj.

Sipas një profesori të Universitetit të Newcastle, Clare Collins, gazrat e mbajtura me zor mund të përfundojnë duke dalë nga goja.

Collins, dietolog dhe ekspert ushqimi është shprehur se mbajta e gazrave mund të shkaktojë fryrje të abdomenit.

Ky proces, sipas tij, mund të bëjë që disa prej këtyre gazrave të përthithen dhe më pas të nxirren jashtë trupit tuaj me frymë nxjerrje.

Profesori Clare Collins shpjegon:

Nëse nuk i lëshoni gazrat, një sasi prej tyre do të thithet në qarkullim dhe do të dalë jashtë me anë të frymës suaj."

Burimi: LAD BIBLE| Përktheu dhe përshtati: JOQ Albania