JOQ Albania
Home

Shkencëtarët: Të nisësh punën para orës 10 të mëngjesit është torturë
Shkruar nga: E Prifti | Publikuar më: 05/04/2019 9:32

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Sipas shkencëtarëve të nisësh punën përpara orës 10 të mëngjesit është një nga format më të zakonshme të torturës.

Ritmi i Kardiak, ose ora e brendshme trupore, përfaqëson rregullatorin biologjike që dikton mënyrën se si funksionon trupi ynë.

Ky cikël i para-programuar gjenetikisht rregullon perceptimin tonë për kohën, funksionin e trurit, e të nivele të energjisë si dhe prodhimin të hormoneve.

Prandaj, zgjimi kaq herët dhe nisja e punës përpara orës 10 të mëngjesit e torturon trupin tonë dhe ndikon negativisht në ekuilibrin natyror në trup.

Dr.Paul Kelley, kryesues kërkimesh në Universitetin e Oksfordit, shpjegon:

Ne nuk mund t’i ndryshojmë ritmet tona 24-orëshe. Ju nuk mund të mësoheni që të çoheni nga gjumi në një kohë të caktuar..mëlçia dhe zemra juaj kanë model tjetër zgjimi dhe duke ndryshuar orarin ju jeni duke u kërkuar atyre që t’i kalojë dy ose tre orë.”

JOQ Albania

Businesswoman resting head on desk