JOQ Albania
Home

4 mënyra si të qëndroni të lumtur në punë
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 19/01/2016 14:40

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Jeni ndjerë ndonjëherë se puna juaj është duke u bërë çdo ditë e më shumë e mërzitshme?

Ka disa mënyra për të qënë për t’u ndier mirë në punë dhe për të qënë të gatshëm për ccdo gjë.

1. Gjithçka fillon me mendësinë tuaj- Gjëja e parë dhe më e rëndësishmja është që ju të qëndroni të lumtur, pasi shpesh lumturia është më shumë çështje e zgjedhjes sesa fatit.

2. Qëndro pastër nga negativiteti. Gjithmonë ka punëtorë që ankohen për gjëra të vogla. Të qenit të rrethuar me njerëz të llojit të tillë mund t’ua ulë pozitivitetin dhe energjinë.

3. Jeni falënderues- Kurrë mos e nënvlerësoni fuqinë e të qenit falënderues ndaj njerëzve, të falënderosh shefin tënd ose punëtorët tuaj për secilën mundësi, nuk është vetëm çështje respekti dhe etike, por gjithashtu çështje mentale. Kur jeni të sjellshëm ndaj të tjerëve, gjithçka ju kthehet, dhe ju ndjeheni më të lumtur.

4. Bëhuni të sjellshëm ndaj shefit tuaj-Ka një dallim të madh mes të qenit me të vërtetë i mirë dhe i respektueshëm me shefin tuaj dhe duke u përpjekur për të bërë lajka më superiore në mënyrë që të merrni atë që ju dëshironi.

Është e rëndësishme që të rriteni në pritjet e shefit tuaj dhe që gjithmonë të jepni përpjekjen tuaj më të mirë – jo vetëm që mund të rezultojë në një rritje të pagave ose bonuse, por shefi juaj është gjithashtu më shumë gjasa për të ju ngritur juve në pozicion të menaxhimit, nëse kjo është ajo ju kërkoni.