JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Greva e AlbControl/ Reagon Unioni Europian i Kontrollorëve: Ndalni sulmet ndaj kolegëve tanë
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 07/04/2021 19:27

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Unioni Europian i Kontrollorëve ka reaguar ditëm e sotme në lidhje me grevën e kontrollëve të trafikut ajror në aeroportin e Rinasit. Përfaqësuesit e Unionit mbështesin kolegët e tyre në Shqipëri duke shkruar se kontrolluesit shqiptarë janë në grevë për shkak të stresit gjatë vitit të fundit, uljes së pagave në 70% dhe shkarkimi i 5 prej tyre.

Ndër të tjera theksohet dhe takimi i Ministrës Balluku me kontrollorët dhe fakti që nuk u arrit asnjë rezultat.

Letra:

Në letrën e Unionit të Kontrollorëve Europianë bëjnë thirrje të ndalen sulmet ndaj kolegëve në Shqipëri. Në të njëjtën kohë në Shqipëri, pesë ATCO janë shkarkuar sepse, për shkak të stresit të rëndë me të cilin kanë jetuar gjatë vitit të fundit, i përkeqësuar me ulje të njëanshme të pagave deri në 70%. Shkarkimi i tyre ndodhi pasi ata deklaruan paaftësi e përkohshme për shkak të këtyre streseve në përputhje me Skemën e Kompetencës së ATCO-ve Shqiptare.

Pasi u pushuan nga puna të pestë, ATCO-të shqiptare u mblodhën për të diskutuar sjelljen e ANSP-së shqiptare me ministren e tyre por ndërhyrja e Ministres së Infrastrukturës dhe Energjisë nuk arriti të japë ndonjë rezultat.

ATCEUC dënon injorancën absolute të PANSA dhe Albcontrol. Menaxhimi në lidhje me bazat e një dialogu të shëndetshëm shoqëror. Ata të dy i vendosin punonjësit e tyre nën stres të jashtëzakonshëm shtesë që dëmton sigurinë e operacioneve të tyre.

Për temat e sigurisë, është e natyrshme të kesh mendime të ndryshme brenda Evropianit. Sektori i ATM-ve. Problemet mund të zgjidhen vetëm përmes një realiteti dhe kuptimplotë, dialog dhe asnjëherë përmes qasjeve totalitare. ATCEUC nxit PANSA dhe Albcontrol të rivendosin menjëherë ATCO-të dhe ftojnë si Qeverinë Kombëtare Polake ashtu edhe Qeverinë Shqiptare dhe Autoritetet për të vlerësuar në tërësi praktikat e Dialogut Social të Ekipt aktual të Menaxhimit të ANSP-së.

Do të ishte e mençur të mos nënvlerësohej solidariteti midis Kontrolluesve Evropian të Trafikut Ajror kur dëshmojmë një manifestim kaq të qartë të abuzimit të pushtetit me të cilin po përballen kolegët tanë nga Polonia dhe Shqipëria!

(kliko këtu për letrën e plotë)

KË DO VOTONI MË 25 PRILL?
  • KË DO VOTONI MË 25 PRILL?