JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Punonjësit e AlbControl s’bëjnë marrëveshje me Belinda Ballukun: Tym i zi sjellja e saj!
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 07/04/2021 12:04

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Sapo ka mbaruar mbledhja mes punonjësve të trafikut ajror, "Alb Control" me ministren e Infrastrukturës dhe Energjitikës, Belinda Balluku. Punonjësit dolën shumë të nevozuar nga mbledhja pasi takimi mes tyre nuk dha asnjë rezultat të mirë ashtu siç ata donin. Punonjësit u shprehën se Balluku vijon të bëjë të njëjtën gjë si gjithmonë dhe nuk pranon kushtet e tyre. Sipas tyre Balluku duhet të kthejë në punë punonjësit e pushuar pasi nuk dorëzuan në kohë raportet e kontrolleve.Ata u shprehën se një gjë e tillë vjen nga presioni dhe stresi i vazhdueshëm që kanë nga eprorët.

Nuk ka asnjë vend për negociata. Balluku vazhdon të bëjë të njëjtën gjë si tre vite më parë. Nuk pranon marrëveshjen dhe kërkesat tona. Ajo nuk pranoi të negociojë me ne dhe thotë se nuk e njeh kontratën e punës. Ne kërkojmë që punonjësit e pushuar të kthehen në punë të zgjidhet kontrata e punës. E ka personale. Pezullimi i punës do të vijojë.Kam plotësuar skemat e kompetencës, formularin, kur unë nuk e plotësoj dhe jam e stresuar, gjobitem me 2 milion lekë. Dorëzova deklaratën. Zgjidhja e kontratës së punës, duhet të paraqitem për këtë zgjidhje dhe nëse unë kam pretendime. Pata diskutim vetë, nuk e quaj shkarkim tha, por mund të ulem më mbrapa. Kemi kërkuar ta heqë këtë pikë.

KË DO VOTONI MË 25 PRILL?
  • KË DO VOTONI MË 25 PRILL?