JOQ Albania
Home

Arrestohet një 52-vjeçare, hodhi letra raciste në dyert e disa banorëve: Kthehuni urgjent nga keni ardhur!
Shkruar nga: L Çela | Publikuar më: 24/05/2020 12:38

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Një grua 52-vjeçare është arrestuar pasi dyshohet se ka shkruar një letër me përmbajtje të theksuar shprehjesh raciste ku urdhëronte banorët me ngjyrë të një lagje në San Francisco të lironin shtëpitë e tyre në mënyrë që “familje të bardhësh” të jetonin në to.

Nancy Arechiga, një banore e San Leandro, dyshohet se ka lënë shënimet në pesë shtëpi të ndryshme në pjesën e Heron Bay në periferi të Oakland të premten në mbrëmje.

Letra ngjalli shumë reagim në mediat online menjëherë pasi është shpërndarë në to nga njëra prej banoreve të zonës, Trinny Wynn.

Në letrën e cila mban datën 22 maj shkruhet:

Ne, populli i SHBA-ve me synim krijimin e një uniteti perfekt, me synim vendosjen e drejtësisë, me synim krijimin e qetësisë në shtëpitë tona, dhe me synim mbrojtjen e komunitetit, ju japim këtë urdhëresë. Nëse je një grua ose burrë dhe keni lindur në një vend tjetër, kthehu, kthehu, përsëri, në vendin tënd, shpejt, me urgjencë. Nëse je një grua e lindur në një vend tjetër, merr fëmijët me vete dhe ikë. Në këto banesa do jetojë një amerikan “i bardhë” që është në shërbim të vendit të tij.

Edhe pse gruaja ka qenë e maskuar me size dielli dhe mbuluar me shall është mundësuar identifikimi i saj dhe është bërë arrestimi.

Burimi: dailymail Përktheu dhe Përshtati: JOQ Albania